pvc vrata

Pri kupovanju dobrih pvc oken in pvc vrat, je posebej važno, da iščemo v prvi vrsti kvaliteto in zanesljivost, ne samo nizko ceno. Nizka cena lahko pomeni, da imajo okna in vrata slabše profile, manj komor, so brez plina med stekli, slabšo zasteklitev, ipd. Na daljši rok lahko nizka cena, pomeni tudi dražji nakup pvc oken in vrat.

Ko se odločite za proizvajalca menjave pvc oken, je potrebno pripraviti teren za samo menjavo. Če ste v stanovanju, naprimer v pritličju večjih težav ne bi smelo biti. Stara okna lahko sami odstranite, čeprav s tem ne boste prihranili, saj je to ponavadi všteto v samo ceno menjave oken. Je pa dobro, da se izbere tudi možnost deponirati oz reciklaže starih oken, ker vas vsakršno pospravljanje in odvažanje na deponijo stane.

Najpomembnejši faktor je, ki ga je potrebno upoštevati pri zbiranju oken in vrat, je, kako bodo nova pvc okna vplivala na porabo hiše ali stanovanja. Upoštevati morate vrsto materiala in območje, v katerem živite. Na primer, stopnjo vlažnosti in temperature, podnebja, ki se spreminja, ipd. Pri alu oknih je zelo pomembna energetska učinkovitost in izolativnost. Dobro izolacijo je mogoče izboljšati z vključitvijo plina argona med stekla, z uporabo dvojne plošče za okna, ali celo trojne zasteklitve in z uporabo dvojne glazure na oknih. To pomaga zmanjševati količino toplote, ki prehaja skozi steklo.

Zanesljivo nameščanje novih oken in vrat lahko zmanjša količino energentov, potrebnih za ogrevanje vašega doma, zato izbirajte le izkušene mojstre.

Odločitev za plastična okna in vrata lahko zmanjša vpliv vašega doma na zunanje okolje in zmanjšuje količino potrebne energije, potrebno za ogrevanje in hlajenje vaše hiše.

Menjavanje oken in vrat z inovativnimi možnostmi lahko pomaga občutno zniževati strošek ogrevanja. Nekvalitetna PVC okna so eden od največjih virov toplotne izgube, zaradi nizke izolacijske sposobnosti in visokih stopenj uhajanja toplote. Z namestitvijo energetsko učinkovitih oken lahko prihranite od 25 do 50 odstotkov potrebne energije, porabljene za ogrevanje in hlajenje v domovih.

<< Domov