Oblikovanje internetnih strani s samostojnim urejanjem vsebin strani

Oblikovanje internet strani, postopek in izvedba

Izdelava internet strani

Celoten postopek oblikovanja spletnih strani ne zajema zgolj enega človeka. V sistem so vključeni vsi, od mojstra za css in html, komercialista, tekstopisca, grafičnega oblikovalca ter strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani. Seveda na koncu še računalniškega administratorja za, ki izdelane spletne strani pravilno umesti na spletne strežnike. V primeru, da manjka le en od zgoraj naštetih členov v dolgi verigi ljudi, ki se ukvarjajo z novo spletno stranjo, je lahko končni rezultat vprašljiv.

Zaradi današnjega hitrega tempa je izjemno pomembno, da bo nekomu, ki vaše spletno stran obišče, takoj jasno, s čem se ukvarja vaše podjetje in kaj mu želite sporočiti. Izjemno pomembno je, da ga profesionalna vsebina in podoba internet strani pritegneta v nadaljnje pregledovanje vaših ostalih podstrani. Zavedati se je potrebno, da morajo biti na zelo vidnem mestu navedeni pomembni podatki in vsebine ter pri roki povezave za nadaljnje brskanje in preprost kontakt. Že v sami podobi je torej pomembno upoštevati nezapletenost iskanja informacij in izločitev odvečnega klikanja, kar se bo odražalo v zadovoljstvu vaše potencialne stranke, ki se bo na koristne spletne strani rada vračala.

Izdelava internet strani

Oblikovanje spletnih strani je naslednji korak, ki sledi vaši potrditvi originalne grafične podobe spletnih strani. Najbolj pomemben del celotnega postopka izdelave internet strani je prav gotovo postopek dejanskega kodiranja html kode vaše nove spletne strani. Z upoštevanjem sodobnih standardov XHTML, CSS in W3C ter s pomočjo naših dolgoletnih izkušenj pri programiranju spletnih strani, h kodiranju pristopimo strokovno. Statične internet strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju internet brskalnika. Primerne so predvsem za predstavitev dejavnosti ali storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Takšna internetna stran je primerna za veliko večino firm. Tehnika, ki se uporablja je HTML v povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video ali menjavanje slik. Prednosti take izdelava spletnih strani so v privlačni ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih spletnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo internetnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja spletnih strani s strani internetnih iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalnikih, medtem ko stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi najdenost slabša. Kot že rečeno imajo dobri CMS sistemi to že rešeno.

Programiranje spletnih strani

Oblikovanje internetnih strani s samostojnim urejanjem vsebin strani je namenjena predvsem zahtevnim lastnikom spletnih strani, ki želijo sami, v vsakem trenutku, upravljati z vsebino na lastnih spletnih straneh. Prav tako je ta sistem idealen za spletna mesta, kjer se spremembe dogajajo pogosto in se morajo te spremembe podatkov na spletu objaviti takoj. Učinkovita optimizacija spletnih strani je izjemnega pomena za občutno povečanje obiska katerihkoli spletnih strani. Le pravilno določene ključne besede vam bodo zagotovo prinesle ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki pridejo na vašo stran z iskalnikov so zagotovo najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, kot dodana vrednost, pa je ta obisk tudi brezplačen. Že v samem postopku izdelave internetnih strani imamo v mislih postavitev ključnih besednih zvez, ki so značilne vaše področje delovanja. Ob zaključku postopka oblikovanja pa v sodelovanju s stranko in z uporabo naših orodij ter našega znanja s tega področja, naredimo še končno optimizacijo internetnih strani za posebej pomembne ključne fraze. Prvi korak izdelave celotnega projekta je izbira osnovnega spletnega naslova oz. internetne domene. Ko se dogovorimo o izdelavi spletnih strani vam najprej povemo kako najbolje izbrati spletno domeno. S strankinim tesnim sodelovanjem ter ob upoštevanju imena vaše firme, dejavnosti s katero se vaše podjetje ukvarja, skupaj določimo najugodnejši spletni naslov.

Faza izdelovanja strani

Zaključni del celotnega procesa grafičnega oblikovanja, optimizacije in postavitve spletnih strani, je prijava spletnih strani v spletne imenike in iskalnike. Strokovna prijava izdelanih strani je že všteta v strošek izdelave spletnih strani. Po končani izdelavi spletnih strani in po pozitivni potrditvi naročnika, da je s končno izvedbo projekta zadovoljen, izdelane spletne strani pravilno prijavimo v vse najbolj obiskane svetovne in domače internetne imenike. Internetno oglaševanje oz. internetni marketing je dokazano eden najbolj učinkovitih načinov promocije podjetja, storitev, dejavnosti ali izdelkov. Razlogi so različni, glavni pa je predvsem ta, da je spletno oglaševanje cenovno najugodnejše, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so televizija, tisk ali radio. Stroški spletnega oglaševanja so odvisni od mnogih parametrov, najpomembnejši pa sta 2. Prvi parameter je količnik med številom dejanskih prikazov vašega spletnega oglasa in številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi dejavnik pa je število tistih spletnih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš spletni oglas in nato naredili željeno potezo (nakup, vpis podatkov, ...). Rezultati internetnega oglaševanja so preprosto merljivi, kar vam dejansko omogoča takojšen vpogled v učinkovitost trenutnega oglaševanja, obenem pa vam daje možnost hitre prilagoditve nastavitev, ki potem dajo še večjo učinkovitost spletnega oglaševanja. Kakovostna izdelava spletnih strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih spletnih strani. Le pravilno najdene ključne fraze vam prinesejo ciljne kupce. Obiskovalci, ki so preusmerjeni na vašo spletno stran z iskalnika so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, poleg tega, pa je ta obisk spletne strani tudi popolnoma zastonj. Predloga originalne grafične podobe strani, ki vam jo pošljemo v oceno, vsebuje celotno postavitev spletnih strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Grafična podoba nakazuje tudi celoten izgled vhodne strani in ostalih podstrani. Po vaši oceni predloge nove podobe spletne strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo z izdelavo vaših strani.

<< Domov