Seo spletne strani in izdelovanje internet strani

Spletni marketing za spletne strani

Ali je pomembna dobra optimizacija internet strani

Si za svoje spletne strani želite, da bi bile visoko uvrščene na iskalnikih, da bi privabljale čim večje število ciljnih torej dejanskih obiskovalcev, bi bile zelo dobro najdene pod različnimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverili in spremljali učinke ter rezultate optimizacije? Optimizacija spletne strani oziroma angleško Seo (Search Engine Optimization) je v času porasta fizioterapija strani in velike konkurence vitalnega pomena, saj zagotavlja dobro najdenost vaše spletne strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost vaše spletne strani. Nekateri se zatekajo kar k plačljivemu marketingu internetnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkakovostnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko spletnih iskalnikov. Prednost seo optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je stran optimizirana in dobro uvrščena v spletnih iskalnikih, obisk na vaše spletne strani dobivate nepretrgoma in brezplačno. Z odločitvijo za storitve optimizacije internet strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri učinkovitih ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za obiskovalce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Kaj sploh je optimiziranje spletnih strani in zakaj jo podjetja potrebujejo?

Optimizacija spletnih strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes pomeni postopek priprave internet strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čimbolje najdejo najdejo. Kar pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji internetnih strani določena internet stran za optimizirane ključne besede v internet iskalnikih uvrsti čimbolj visoko med ponujenimi rezultati. Na visoko razvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Danes samo dobra optimizacija internetnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na Googlu. Kvalitetna optimizacija internet strani je ključna za občutno povečanje obiskovalcev vaših internet strani . Le pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci z iskalnikov so najboljši obisk in je brezplačen. Ali veste, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Se lahko optimizacije spletnih strani lotim sam?

Optimiziranje spletne strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na trgu mnogi ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije internet strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Slaba optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekaj od pomembnejših dejavnikov dobre optimizacije:
• pravilna izdelava spletnih strani (kodiranje),
• prava izbira ključnih besed,
• pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani.

Tako je zelo pomembno, da je optimizacija internet strani opravljena kakovostno in učinkovito. Že v postopku izdelovanja spletnih strani je treba upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu faze izdelovanja strani je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletnih strani za izbrane besede in to brezplačno. SEO optimizacija spletnih strani se obravnava individualno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj firme opredelijo željeni cilji. Glede na slednje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

<< Domov