Obvezna oprema

Nove gume in oprema za kombi

Ugodne in kakovostne avtomobilske pnevmatike

Vaš avtomobil optimalno deluje takrat, kadar ima kvalitetne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za boljšo varnost v prometu pa je letne pnevmatike smiselno zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske gume zagotavljajo najboljšo varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje avta na cesti. Zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske gume priporočljivo namestiti na vsa štiri kolesa. Kot ustrezna zimska oprema štejejo tudi letne pnevmatike in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer pravilno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avta na cesti zagotovile kakovostne zimske gume, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo optimalen prijem na cesti ne glede na stanje.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocestah in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko prepove promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti ustrezno prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocesti in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avto pnevmatike naj bi bile ustrezno nameščene. Najboljše, če jih namesti izkušen vulkanizer ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gum pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni zelo visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne pnevmatike. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa.

Za obvezno zimsko opremo štejejo tudi letne pnevmatike na vseh 4 kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s štirikolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le zimske na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske pnevmatike tudi pri temperaturi pod 7 stopinj C dovolj mehke, da bodo zagotovile ustrezni oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Montaža zimskih in letnih pnevmatik po ugodnih cenah

Menjavanje zimskih ali letnih gum je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil primerno pripravite na sneg in poskrbite za vašo in tujo varnost. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske pnevmatike mora obvezno menjati ustrezno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma pravilno ter tudi strokovno centrirane. Ravnotako vam bo vulkanizer ocenil stanje pnevmatik in vam svetoval najboljšo menjavo.

Razlogi zakaj kupiti kakovostne zimske pnevmatike ali letne pnevmatike?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avta,
• ker boste na cestah varni ne glede na vremenske razmere,
• ker kvaliteto zagotavljajo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker dobre zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih gum ali letnih gum si boste zagotovili ugodne cene in najkakovostnejše blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj zanesljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma izrabi, zato je pnevmatike potrebno zamenjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in nekaterih drugih karakteristikah, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v cestnem prometu na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu pnevmatik odločite za kakovostne gume in jih menjate dvakrat letno, da boste v prometu popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov